Je medewerkers op de hoogte houden van alle belangrijke ontwikkelingen die spelen op kantoor, dat is een vereiste voor een goede manager. Een goede manager weet wat er allemaal op de werkvloer gebeurt en komt niet voor negatieve verassingen te staan, omdat hij of zij allang weet wat er aan de hand is. Een goede manager deelt daarnaast regelmatig complimentjes uit, en heeft niet alleen maar kritiek met wat er beter kan. Dat is iets waar het vaak misgaat, managers focussen zich te veel op het negatieve en besteden te weinig aandacht aan het goede van mensen. Ze denken dat mensen

Via via

Medewerkers vinden het geweldig om met elkaar te kletsen, zeker als dat onder werktijd is. Ze hebben hier in de pauze alle tijd voor, maar dan vinden ze hun telefoon vaak net iets interessanter dan hun collega’s, dus dan is het tijd voor de telefoon. Ze roddelen erop los: dat is iets wat gebeurt in elk bedrijf. Iedereen is goed op de hoogte van elkaars liefdesleven, en ook de privélevens worden niet onbesproken gelaten. Op deze manier weet je veel van elkaar, zonder dat je daar veel moeite voor hoeft te doen. Aan de ene kant is dat een fijn idee, omdat je collega’s je beste vrienden zijn, maar aan de andere kant is het onprettig als je privé en werk liever gescheiden houdt. Een voordeel voor de managers is dat je een belangrijke boodschap gewoon aan één medewerker hoeft te vertellen, en dat deze vanzelf de andere mensen bereikt. Ideaal!

Een prikbord

Een prikbord met alle belangrijke berichten, dat is ideaal voor op kantoor. Een belangrijke mededeling print je gewoon heel groot uit op een A4, en dat hang je dan op op het gezamenlijke prikbord. Op deze manier heb je bewijs dat je de informatie met al je medewerkers gedeeld hebt, en is het ieders eigen verantwoordelijkheid om op het fysieke prikbord te kijken. Het is dan wel belangrijk dat medewerkers ook daadwerkelijk op het prikbord kijken, anders bereik je er alsnog niks mee. Dus: plaats het prikbord midden in de kantoorzaal en je weet zeker dat jouw bericht de menigte heeft bereikt!

Een online systeem

Een online systeem waarbij iedereen automatisch een update krijgt via de mail is in dit digitale tijdperk de makkelijkste manier om medewerkers op de hoogte te stellen van belangrijke mededelingen. Iedereen lijkt wel vergroeid met zijn of haar telefoon, dus je hoeft niet bang te zijn dat ze de memo gemist hebben. Geen excuusjes meer: iedereen kijkt weleens op zijn telefoon en ziet dan de mail die verstuurd is. De beste manier om informatie te versturen!

Comments are closed.