Zij die rechtstreeks met technologie werken, weten hoe deze nooit stilstaat. Elk jaar komen er nieuwe concepten, ideeën en hulpmiddelen op de markt die de manier waarop mensen met deze hulpmiddelen omgaan, volwassen maken en veranderen. Op de hoogte blijven van de belangrijkste IT trends en de voordelen ervan is een manier om jouw bedrijf een voorsprong te geven op de rest.

Een groot deel van deze nieuwigheden wint reeds aan kracht, want sommige zijn reeds goed ontwikkeld en in andere wordt meermaals geïnvesteerd. Als je jouw IT sector maximaal wilt verbeteren, dan kunt je maar beter beginnen met het bestuderen van deze mogelijkheden. Om je daarbij een beetje op weg te helpen, presenteren wij je de belangrijkste IT trends die de komende jaren hun intrede moeten doen. Bekijk ze!

1. Kunstmatige intelligentie in apps en analytics

Digitale toepassingen, vooral voor mobiele toestellen, maken deel uit van ieders dagelijks leven. Daarom worden ze steeds meer verfijnd, vooral dankzij kunstmatige intelligentie (AI). Velen van hen kunnen nu al zeer complexe taken uitvoeren op dezelfde manier als een mens. Een deel hiervan is te danken aan de verfijning van analytische systemen, brede gegevens waarmee de machine patronen kan herkennen.

De combinatie van AI, apps en analytics is niet nieuw, maar het belooft van een differentiator naar een must-have in elk bedrijf te gaan. Het is mogelijk om klantenrelatie-apps te hebben die worden aangedreven door gegevens om snelle, automatische en accurate antwoorden te genereren wanneer dat nodig is.

2. Internet van Dingen

Het internet van de dingen is niet alleen een van de grootste IT-trends, het is ook het belangrijkste concept dat vandaag de dag verschillende stappen in de technologie stuurt. Heel eenvoudig gezegd is het de combinatie van verschillende kleine objecten met hun eigen verwerking (kleine computers, machines in een assemblage fabriek, enz.) die er allemaal voor zorgen dat ze in een netwerk werken, in totale harmonie.

Het grote voordeel hiervan is dat een machine, zelfs met een lagere verwerkingscapaciteit, veel zwaardere taken kan uitvoeren, omdat er verscheidene andere op zijn aangesloten. Dit vermindert de afzonderlijke kosten van componenten en verhoogt de schaalbaarheid van diverse systemen.

3. Uitbreiding van cloud computing

De cloud is een ander instrument dat steeds meer ruimte krijgt. De mogelijkheid om toegang te krijgen tot bestanden, vanaf elk apparaat en op elke afstand is altijd welkom in bedrijven die flexibiliteit vereisen. Er zijn verschillende cloud computing-diensten beschikbaar die moeten worden verfijnd om in de komende jaren een nog groter publiek te bedienen.

4. Meeslepende ervaringen

Virtual reality behoort ook tot de IT trends, maar niet noodzakelijkerwijs in de vorm van brillen en simulaties. De waarheid is dat met grotere connectiviteit, kunstmatige intelligentie en toegang tot gegevens alle interface-oplossingen die we vandaag gebruiken in korte tijd drastisch kunnen worden veranderd.

Eenvoudige dingen zoals pictogrammen en menu’s kunnen zo intuïtief worden dat ze niet eens meer kunstmatig aanvoelen. Een grotere immersie betekent meer concentratie en betrokkenheid, wat zeer nuttig zal zijn bij de ontwikkeling van bedrijfssystemen.

Comments are closed.