De zorg voor kantoormeubilair is een steeds sterkere trend in de ruimteplanning van bedrijven en gaat veel verder dan de keuze van het essentiële meubilair. Werknemers brengen elke dag vele uren door in bedrijven, in een klimaat van grote druk voor doelen en resultaten, en zij willen ook graag werken in een comfortabele omgeving die de waarden van het bedrijf vertaalt.

Daarom moet een bedrijfsmeubel meer zijn dan basis voor zijn doel: het moet ergonomisch, functioneel en mooi zijn. Werkplekken moeten het leven van mensen makkelijker maken. Meubilair beïnvloedt de motivatie van werknemers immers meer dan we denken!

Bovendien moet het meubilair de stijl en de merkidentiteit van het bedrijf vertegenwoordigen ten overstaan van klanten en zakenpartners. Daarom geven wij in dit artikel enkele tips om je te helpen jouw kantoor in te richten. Kijk hier eens naar!

Gemoduleerd meubilair voor kantoren

Het modulaire concept verandert de manier van plannen en inrichten van bedrijfsomgevingen volledig. Er zijn talloze mogelijkheden om ruimtes te optimaliseren en het comfort van de werknemers te verbeteren.

Het zijn doeltreffende meubels in bedrijfsruimten van elke omvang en vooral in kleine kantoren. Onder de opties die helpen om de omgeving te creëren die het bedrijf nodig heeft, springen modulaire scheidingswanden in het oog vanwege het gemak waarmee zeer snel en zonder grote ingrepen werkplekken kunnen worden gecreëerd en herschikt.

Rustiek hout

Dit is een trend die steeds sterker wordt in woningen, gedreven door duurzaamheid bij het hergebruik van houten onderdelen. Rustiek is niet langer voorbehouden aan landhuizen. De meubelen in rustiek hout kwamen terug op de voorgrond in de design projecten en gaven moderniteit en lichtheid. In donkere tinten brengen ze verfijning zonder de omgeving te overbelasten.

Een andere mogelijkheid, vooral in bedrijven met een meer informele sfeer, is het gebruik van hergebruikte houten meubelen die, na te zijn behandeld, functionele en decoratieve stukken kunnen worden.

Multifunctioneel meubilair

Zijn meubelen die verschillende functies in één stuk verenigen. In woningen kennen we er al een aantal, zoals de slaapbank of de uitschuifbare tafel. In de bedrijfswereld zijn het ideale oplossingen voor kleine werkruimtes.

Met dit soort meubilair kan een meubel bijvoorbeeld worden gebruikt als werktafel, printerruimte en zelfs als steun voor documenten en dossiers. Er zijn ook oplossingen voor tijdelijk gebruik, zoals opklapbare werkbanken.

Goed ontworpen werkmeubilair biedt werknemers dagelijks veiligheid, elimineert risico’s en helpt hen hun werkzaamheden beter uit te voeren. De investering in kwaliteitsmeubelen is een teken van welvaart voor de markt.

Kantoormeubilair met intense kleuren

Innovatie is het woord van de orde in het dagelijkse leven van mensen en bedrijven. In de wereld van bedrijfsmeubilair zou het niet anders zijn. De meest levendige kleuren zijn een trend om vitaliteit en dynamiek te geven aan de omgevingen.

Het belangrijkste is te zoeken naar tinten die dicht bij de visuele identiteit van het bedrijf liggen. Bovendien versterken vrolijke en ontspannen kleuren de integratie van de werknemers, motiveren ze en verhogen ze de productiviteit.

Comments are closed.