De meeste mensen vinden technologie maar ingewikkeld. Je oude oma of opa heeft bij het minste of geringste al hulp nodig, bijvoorbeeld bij het versturen van een mailtje of bij het downloaden van een app. Gelukkig groeit de huidige generatie op met internet, en kan je het al een stuk beter je eigen maken, zodat je je oude oma een handje kan helpen om een bepaald bestand te downloaden. Een beetje qualitytime met je oude oma doorbrengen, dat is goed voor jullie band, toch? Ook al weet jij goed wat internet precies inhoudt en wat de gevaren van internet precies zijn, toch kan jij ook wat extra kennis gebruiken op het gebied van hardware. Er zijn een aantal simpele tips en trucjes waardoor jij je laptop nog sneller en efficiënter kan maken. Door goed naar deze hardware tips te luisteren, kan jij ervoor zorgen dat je het kopen van die nieuwe laptop nog een paar jaar kan uitstellen. Jij blij, je portemonnee blij! Lees snel verder hoe jij die laptop weer helemaal op zijn oude niveau krijgt!

Schoon je laptop op door onnodige bestanden te verwijderen

Een trage laptop wordt vaak veroorzaakt door te veel bestanden in je geheugen. Op deze manier neemt dit veel ruimte in beslag, en heeft je laptop meer moeite bij het uitvoeren van de taak die je hem gegeven hebt. Als jij bestanden verwijdert die je toch niet meer nodig hebt, of online op de cloud opslaat, heeft jouw laptop meer werkgeheugen voor andere dingen. Een liedje afspelen of een film kijken: alles gaat weer helemaal van een leiden dakje!

Installeer Windows opnieuw

Je computer heeft soms even tijd nodig om uit te vogelen hoe alles georganiseerd en gestructureerd moet worden. Een manier om dit snel te doen, is door Windows te verwijderen en vervolgens weer opnieuw te downloaden. Mocht dit niet werken, is het verstandig om kritisch te kijken naar de versie die je hebt gedownload: is dat wel de laatste versie? Zo niet, dan is het cruciaal om jouw versie up te daten!

Kies om minder zware programma’s te installeren

Programma’s downloaden van het internet is een zware kost voor jouw computer. Dit kost veel tijd en veel ruimte, en daardoor kan jouw computer jouw bevelen veel minder efficiënt uitvoeren. Daarnaast moet je uitkijken bij het downloaden van programma’s van het internet: check deze altijd even extra goed. Voor je het weet heb je een virus van het internet te pakken, en wordt je binnen de kortste keren gehackt. Dat is natuurlijk voor niemand leuk. In het ergste geval kan je je laptop zelfs weggooien!

Comments are closed.